Назад

БТПП представи Национална менторска програма 2022

Национална менторска програма 2022 започва през януари и ще продължи шест месеца, обяви Българската търговско-промишлена палата. Дванайсет успешни дами ще подават ръка на жени, които искат да започнат собствен бизнес или да доразвият вече съществуваща компания. Менторската програма беше представена на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

„България има едно съществено предимство сред останалите европейски държави – това е добре развиващото се женско предприемачество. Страната ни трябва да е водеща защото примерът е от Карлово, където бях тези дни и където БТПП има една скромна експозиция на видния карловски предприемач Иван Грозев, показва, че на същия площад е и дамския клуб основан веднага след Освобождението. Още тогава българските жени са заявили,че търсят начини да бъдат представени в обществото“ – това каза при откриването председателя на УС на БТПП Цветан Симеонов.

Програмата се провежда от Съвета "Предприемачество и Стартъп" при БТПП по инициатива на неговите основатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова,  дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи. Сред партньорите на програмата освен БТПП, са и Алиансът за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България, Агенцията за малки и средни предприятия, Предприемачи БГ, Business Lady Club и други.

Менторската програма се провежда от Съвет „Предприемачество и стартъп” по инициатива на неговите основатели и съпредседатели – Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи. Сред партньорите на програмата са Българската търговско-промишлена палата (БТПП), „Алианс за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България”, Агенцията за малки и средни предприятия, Предприемачи БГ, Business Lady Club и други.

Менторите, които са част от програмата, са експерти в различни области и притежават дългогодишен опит в бизнеса. Всяка една от дамите продължава да е успешна тук и сега, защото активно работи в реална бизнес среда и до днес, продължава да се развива, да учи и да покорява нови върхове. Досегът до професионалисти с дългогодишен опит дава възможност на участниците в програмата да задават въпроси, да се запознаят с различните възможности и да добият реалистична представа за бизнес средата. Не на последно място, програмата помага на жените да си създадат мрежа от контакти с хора, които ще бъдат полезни за тяхното развитие – сподели Гена Събева.

По време на Програмата дамите участници ще преминават през интензивни мастър класове на различни теми и ще се срещат с експерти от различни области, ще могат да обогатят знания и контакти с експерти и други. В края на обучението тези, които досега са се колебали и не са имали кураж да започнат, ще имат завършен бизнес план и ще са напълно готови за новото предизвикателство в живота им - техния собствен бизнес.  Менторската програма завършва с възможност за участие в „Арена на дамския бизнес 2022". Инициативата е платформа за жени предприемачи, които търсят допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план или да реализират своята идея.

Цялата пресконференция може да се проследи от този АДРЕС

Сайт на МЕНТОРИТЕ                 МЕНТОРСКА програма ТУК

 


08.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад