Назад

Арбитражният съд при БТПП участва в събитие на Юридическия факултет на УНСС

Поздравителен адрес по повод 30-годишнината на ЮФ и приноса му за развитието на правната наука и практика


През изминалата седмица бе организирана Научна конференция на тема „30 години ЮФ на УНСС - приемник на вековна традиция в развитието на правната наука и практика”, което се проведе в Университета за национално и световно стопанство. Форумът e част от събитията, посветени на годишнината от създаването на Юридическия факултет в Университета за национално и световно стопанство. Специален гост на Конференцията беше министърът на правосъдието Иван Демерджиев.

Председателят на Арбитражния съд при БТПП  Благовест Пунев отправи поздравителен адрес до ръководството на УНСС и декана на Юридическия факултет  доц. д-р Захари Торманов по повод 30-годишния юбилей на факултета. Бяха отправени пожелания за продължаване на дългогодишния конструктивен диалог между Университета за национално и световно стопанство и Арбитражния съд на Българската търговско промишлена палата, както в теоретично отношение, така и в създаване на практиката на АС при Палатата чрез участие на представители на ЮФ като арбитри.

Поздравителни адреси за юбилея изпратиха също президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят Стефан Янев, омбудсманът на Република България Диана Ковачева, председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, председателят на Съюза на съдиите в България Татяна Жилова, Александър Ангелов, председател на Софийския районен съд и други видни представители на науката и юридическата мисъл.

С текста на поздравителния адрес може да се запознаете тук.

 

 

 


09.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад