Назад

Посланикът на Република Южна Африка посети БТПП 

Н.Пр. Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в София проведе разговор с председателя на БТПП, Цветан Симеонов.

Посланикът информира за предстоящо посещение през следващата седмица на зам-министър международно сътрудничество на РЮА в София. Договорено бе БТПП съвместно с посолството да организират виртуална среща с участието на представители на български компании с интерес за бъдещо бизнес сътрудничество с Южна Африка на 13 октомври 2021 г. от 16.00 ч.

При интерес за участие в предстоящата виртуална среща и към установяване на контакти с партньори от РЮА можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: irelations@bcci.bg

По информация на Министерство на икономиката износът от България за РЮА през 2019 г. възлиза на 111.6 млн. щ.д. и се състои от слънчогледово масло (51.1 млн. щ.д.); крафтхартии и крафткартони (4.9 млн. щ.д.); електрически акумулатори (3.1 млн. щ.д.); автоматични машини за обработка на информация (1.3 млн. щ.д.) апарати за заваряване/запояване (1.2 млн. щ.д.); и др. 

Вносът от РЮА за същия период е на стойност 54.4 млн. щ.д. и се състои от необработен алуминий (12.8 млн. щ.д.); рафинирана мед (10.4 млн. щ.д.); нещрайхгарни вълни (6.4 млн. щ.д.); превозни средства за транспорт на стоки (2.1 млн. щ.д.); щрайхгарни вълни (1.9 млн. щ.д.);  и др.


06.10.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад