Назад

В БТПП бяха дискутирани високи технологии в железопътния транспорт с акцент ускорена цифровизация на бранша





Председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов заедно с президента на КТ „Подкрепа” инж. Димитър Манолов откриха и участваха в експертно обсъждане, посветено на „Европейска система за управление на влаковото движение”.  Форумът бе организиран в партньорство с Асоциацията по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) с председател д-р Людмил Иванов.

В дискусията участваха представители на International Union of Railways - Международен съюз на железниците, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, превозвачи, оператора на инфраструктурата, производители на оборудване и системи за безопасност, както и представители на висши учебни заведения.

На обсъждането се разгледаха и обсъдиха високите технологии в железопътния транспорт с акцент ускорена цифровизация на бранша. Разгледани бяха варианти за внедряване на 5G и FRMCS при превоза на пътници и товари по железопътната мрежа на страната.

Председателят на БТПП и Президентът на КТ „Подкрепа”  поеха ангажимент за изработване на обща позиция и предложения, които да бъдат предоставени на следващото правителство.

Линк към презентациите: 

>> Презентация Високотехнологични решения 

>> Презентация FRMCS as the European Radio system for Rail in Europe

 


14.09.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад