Назад

Красимир Дачев: Ще става по-зле, тепърва много фирми ще спират работа

Вихри се спекулата, монополите са навсякъде, заяви зам.-председателят на БТТП"Актуализацията на бюджета и наддаването в пленарната зала са предизборни ходове. Винаги има пари, когато има реална необходимост. А в същото време държавната администрация е в пълен стрес, тя е свикнала да работи по указания". Това заяви зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев в студиото на "Опорни хора".
 
Според него политическата криза се отразява пагубно на бизнеса.
 
"Вихри се спекулата, монополите са навсякъде. В момента най-обикновени договори за доставка на дървесина не се изпълняват и няма  кой да ги контролира", уточни Дачев.
 
Той е категоричен, че мерките не са насочени към бизнеса, а се взима от него.
 
"Фабриките работят на 50%. Това лято е бум на индустрията, на туризма. Приходите не са от данъци, а защото има по-голямо производство. Бизнесът е стигнал до извода, че ако държавата не му пречи, по-хубаво няма", коментира зам.-председателят на БТПП пред Bulgaria ON AIR.
 
Според него секторите, които протестират не са най-засегнатите от пандемията.
 
"Смешно е да протестират, защото в техния сектор има бум - ресторанти, туризъм. Те имат най-голям ръст. Но виждат този панаир в парламента и се опитват да спечелят", заяви Дачев. 
 
Той упрекна управляващите, че не се правят дългосрочни и последователни политика. И прогнозира, че тепърва започва кризата. 
 
"Предстои да стане много по-тежко. Ще започнат да спират фирми, това ще увеличи броя на хората, които ще разчитат на помощи от държавата. Бизнесът ще бъде изгонен от България. Инфлацията върши работа, тепърва ще започне да обхваща всички сектори, започна от електроенергията, общата тенденция ще бъде обезценяване", прогнозира Дачев. 
 

Линк

12.09.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад