Назад

Съветът на браншовите организации при БТПП и Тайванският търговски център - София представиха възможностите за бизнес и инвестиции между България и Тайван







На 26 август се състоя традиционната ежемесечна среща на Съвета на браншовите организации при БТПП с представители на чуждестранни дипломатически мисии - този път с гост Шейн Цай, новоназначен директор на Тайванския търговски център - София (TAITRA). Събитието се проведе със съдействието на Съвета по инвестиции и Enterprise Europe Network към БТПП.

Българската търговско-промишлена палата и TAITRA имат дългогодишно и ползотворно сътрудничество, което г-н Цай предстои да надгражда и доразвива в своя мандат, отбеляза при откриването председателят на БТПП Цветан Симеонов.

В презентацията си Шейн Цай представи на участниците Тайван като бизнес дестинация и ключов за региона бизнес партньор. Акценти бяха поставени върху най-развитите  сектори в страната и конкурентните предимства на Тайван, някои от най-големите изложения и платформата им за дигитален бизнес. Посочени бяха, също така, и услугите, които TAITRA  предлага на предприятията с интерес към Източния пазар.  Основното двустранно сътрудничество е в сферата на здравеопазването, интернет на нещата (IoT), автоматика и електроника, производство на велосипеди и др.

Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции, представи услугите, структурата и членовете на Съвета, като обърна специално внимание на предлаганите финансови продукти, както и сътрудничеството за стратегическо развитие на МСП и иновативни компании с подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие.

В края на срещата Мария Шапкарова запозна гостите с услугите на Enterprise Europe Network, най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса в международен план. Презентацията й представи платформата Accsess2Markets, както и някои актуални възможности в подкрепа на бизнеса по отношение на иновациите, защитата на интелектуална собственост, възможности за финансиране на проекти в областта на зелената индустрия и технологиите. Представени бяха и възможности на безплатно участие на компании в В2В срещи, организирани по време на изложенията  B2В@ DigitalRailConvention2021, 2021 EEN Green And ICT Brokerage Event, Marketplace Austria Food & Beverages 2021, @Smart Manufacturing Matchmaking 2021, по линия на Enterprise Europe Network.

 


27.08.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад