Назад

Продължава партньорството с Полската агенция за инвестиции и търговия



В рамките на бизнес форума на Инициативата „Три морета“ председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе работна среща с Кшищоф Дрънда, председател на Управителния съвет на Полската агенция за инвестиции и търговия. В срещата участва и инж. Кшищоф Владислав Пшилуцки, представител на полската агенция в България.

Симеонов запозна партньорите с ролята на търговско-промишлените палати в рамките на Инициативата „Три морета“, както и на национално ниво. Дрънда представи целите на своята организация, която освен да насърчава чужди инвеститори в Полша подпомага полските фирми да намират нови пазари. В тази област двете организации имат много допирни точки. Инж. Пшилуцки разясни, че отново в рамките на бизнес форума на Инициативата „Три морета“ е проведено събитие за свързване на български и полски компании, с участието на президента на Полша.

Бе договорено още по-задълбочено сътрудничество с цел умножаване на възможностите за двустранна търговия и инвестиции.

Има потенциал за надграждане на доброто икономическо партньорство в различни сфери – земеделие и производството на храни, индустриалното сътрудничество и отбранителната промишленост, както и при използването и модернизирането на железопътния пътнически и товарен транспорт.

 


13.07.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад