Назад

Търговско-промишлените палати от Инициативата "Три морета" подписаха обща декларация 

Търговско-промишлените палати от Инициативата "Три морета" проведоха продуктивна дискусия в рамките на бизнес форума  в София под патронажа на президента  Румен Радев.

БТПП организира срещата, в която участие взеха представители на национални и двустранни бизнес организации от 9 страни. Приоритетните области за Инициативата бяха във фокуса на дискусията - транспорт, енергетика, информационна свързаност.
 
Председателят на БТПП сподели със своите колеги, че търговско-промишлените палати доказват всеки ден, че са незаменим помощник на компаниите, особено в условия на кризи и предизвикателства.
 
Търговско-промишлените палати търсят мултипликация на ефекта от сътрудничеството си, търсят улесняване осъществяването на идеите на Инициативата "Три морета".
 
Представителите на търговско-промишлените палати подписаха и общо становище /декларация. Документът съдържа опорни точки за насърчаване участието на компаниите в проекти, полезни за инициативата и за постигане на целите й, както и поддържане на активно сътрудничество с европейски и международни институции и организации за следване на европейските ценности.
 
Домакин на следващия форум на Инициативата ,,Три морета" ще бъде Латвия.
 
Проведоха се много двустранни разговори и допълнителни срещи и дискусии между представителите на търговско-промишлените палати и фирми, които доказват глобалния елемент в регионалната инициатива "Три морета".

09.07.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад