Назад

БТПП участва в българо-иракска бизнес конференция за насърчаване на двустранните търговски взаимоотношения







Българската търговско-промишлена палата и Търговската палата на Багдад /Ирак/ се срещнаха тази седмица и обмениха идеи за насърчаване разширяването на двустранните икономически отношения. Форумът имаше за цел да представи актуална информация за икономическите отношения между двете страни, както и да очертае сектори с потенциал за взаимна търговия и инвестиции.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на Търговската палата на Багдад Фирас Расул Джафар изразиха готовността си да продължат съвместните усилия за поддържане на исторически добрите отношения между двете страни.

Те се съгласиха да обменят бизнес делегации, след като отпаднат ограниченията за пътуване, за да покажат ангажираност с подчертаните цели на форума.

В Конференцията взеха участие иракският посланик в България, Н.Пр. Лина Джалал Омар и посланика на България в Ирак, Валентин Николов. Посланик Николов изрази необходимостта от развитие на контактите на ниво фирми за увеличаване на търговския обмен между двете страни, особено в областта на храните, енергетиката, машините, фармацевтичната промишленост и електрониката.

Представителите на български и иракски фирми, които взеха участие в конференцията, обмениха контакти и получиха информация за настоящата икономическа и инвестиционна среда в двете страни. Подробна презентация за България бе направена от Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции.

Списък на българските участници

Списък на иракските участници

Събитието се реализира с любезното съдействие на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Ирак


18.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад