Назад

ДАМИ В БИЗНЕСА бяха отличени в десетото издание на Годишните награди на Business Lady







За десета поредна година бяха връчени годишните награди на списание и клуб Business Lady. Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Събитието се състоя вчера, 9 юни, в Интер Експо Център, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културатаи приятели на списанието. Организаторите бяха подбрали 25 категории от обществения живот, бизнеса и медиите, а бяха отличени 27 дами.

Наградите бяха в 5 основни раздела. В раздел МЕНИДЖМЪНТ, УСТОЙЧИВОСТ, ИНОВАЦИИ бяха отличени шест дами в различни категории – за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ първото място грабна Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” в Kaufland България. За УСПЕШНО НАЛАГАНЕ НА РАБОТОДАТЕЛСКА МАРКА отличие получиха две дами – Иванка Иванова, оперативен директор, член на Борда за Орбико Румъния и Орбико България, и Милена Караилиева, Директор „Човешки Ресурси” в Kaufland България. В категория ИНОВАТИВЕН МЕНИДЖМЪНТ приза грабна Любомира Петрова, търговски директор на foodpanda, в сектор ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ отличие получи Ангелина Джаджева, генерален мениджър на „Център за технологии и иновации“ в Nuvolo. Изпълнителният директор на Incineration Productions – Гергана Грънчарова бе отличена в категория START UP, за КОРПОРАТИВНАТА СИ СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ призът бе присъден на Кремена Месечкова, изпълнителен директор на лаборатория „Геника“.

В раздел МАРКЕТИНГ И КОМУНИКАЦИИ признание получиха две дами. В категория НАЛАГАНЕ НА ТЪРГОВСКА МАРКА отличието грабна Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама” на Fibank, която посвети наградата за налагането на MyFin на целия екип. За КРЕАТИВНИ И ИНОВАТИВНИ МАРКЕТИНГ ПОДХОДИ призът отиде при Добромира Манасиева и Мирослава Сярова, управляващи партньори на Wellness Studio Figura Spool. В различни БИЗНЕС СЕКТОРИ бяха отличени общо пет успешни мениджъри – арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на Артекс Инженеринг АД получи приз в сектор СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА, за „Утвърждаване на бизнес компания като бранд на доверието”. Вили Пеева-Пападопулу, управител на МЦ Афродита – представител на тъканна банка Future Healthграбна първо място в сектор Здравеопазване – за Тъканна банка на 21 век. В сектор МЕТАЛООБРАБОТВАНЕТО, за Бизнес дама - Лидер на промяната бе отличена Деница Менгова, изпълнителен директор на „Стил Лазер България” ЕООД. Адв. Мария Шукерова и адв. Анета Антонова, управляващи съдружници и основатели на Адвокатска кантора „Антонова и Шукерова” получиха призове в сектор ПРАВО, за „Висок професионализъм и качествена правна услуга”. А арх. Боряна Христова – част от екипа на архитектурно бюро „ПРОАРХ” ЕООД, Пловдив бе отличена в сектор АРХИТЕКТУРА И ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН.

Няколко неправителствени организации и медии бяха отличена в рамките на десетото издание на годишните награди на списание и клуб BUSINESS LADY. Сред тях бяха Ани Салич, водещ на Новините на NOVA, която получи приз в категория МЕДИИ. Ивелина Рускова, основател и председател на фондация „Мечта за дете“ пък бе отличена в категория ДВИГАТЕЛ НА НПО. За Развитие на емоционалната интелигентност награда получи Антония Кардашева, учредител и изпълнителен директор на Фондация за развитие на емоционалната интелигентност в България. В раздел ОПТИМИЗАЦИЯ НА ПРОЦЕСИ, УСЛУГИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО три дами получиха своето официално признание за вложените усилия и постигнатите успехи – Любомира Петрова, търговски директор на foodpanda грабна награда за УПРАВЛЕНИЕ И ОПТИМИЗАЦИЯ НА ПРОЦЕСИ. Виолета Мачева, генерален мениджър на Magic Outdoor получи приз в категория ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. А адв. Биляна Тончева, управител на „Еко Глоуб” ООД бе отличена в сектор КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ.

Тази година BUSINESS LADY CLUB отново връчи своите специални награди. Мила Захариева, председател на Business Lady Club Exclusive получи приз за Развитие на дамските бизнес общности. Гена Събева, председател на Business Lady Club „Женско предприемачество” грабна награда за Развитие на дамските бизнес общности и насърчаване на женското предприемачество. В последната година, въпреки пандемичната обстановка, BUSINESS LADY CLUB Пловдив се разви изключително активно. В тази връзка бе отличена Васка Бакларова, председател на Business Lady Club Пловдив, за Развитие на дамските бизнес общности и насърчаване развитието на жените. А Девора Димитрова, председател на Business Lady Club Startup получи награда за Развитие и добавена стойност към Business Lady общността. За ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ бе избрана Стефи Стаменова, Лайф коуч мотиватор.

На церемонията бяха отличени и победителите от Арена на дамския бизнес 2021 – дами, чиито бизнес модели и креативни идеи впечатлиха журито и инвеститорите. 

Сред специалните гости на събитието бяха Яна Балникова, заместник-министър на икономиката; Ана Ананиева, заместник изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане; Васил Тодоров, главен секретар на Българска търговско-промишлена палата; д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители; известният ТВ и радио водещ Ники Кънчев; Мицухико Шиномия, съветник и заместник-ръководител на Япония в България; Мичийо Миямото, втори секретар по икономическите въпроси на Япония в България и други, които връчиха част от наградите на отличените дами.

Наградите целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост. Наградите на списание и клуб Business Lady са продължение на основната мисия на изданието - да подкрепя позициите на дамите в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и достижения.


10.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад