Назад

БТПП в среща на Борда на Европалати



Ръководството на Българската търговско-промишлена палата взе участие в Среща на Борда на Европалати. Сред разискваните теми бяха как организациите на бизнеса подпомагат прехода на своите членове – фирми от различни държави и сектори, но с подобни проблеми, причинени от кризата Ковид-19. БТПП бе представена от председателя Цветан Симеонов, главния секретар Васил Тодоров и Георги Стоев, член на УС.

Председателят на Асоциацията на европейските търговски палати Кристоф Лайтл откри срещата и подчерта, че организацията работи в посока оздравяване, възстановяване и изграждане наново на европейската бизнес система.

В събитието взе участие и новият председател на Европейския икономически и социален комитет Криста Швенг. Тя заяви, че търговските палати в Европа са незаменими партньори, когато се касае за търговия, дигитализация и обучение. Тя сподели, че основната цел на възстановителните програми и действия сега е да бъдат насочени към хората.

В рамките на срещата бе одобрена кандидатурата на Палата на търговията, промишлеността и услугите на Андора да стане член кореспондент на Европалати. Като бизнес организация на една от най-малките европейски страни ТППУ на Андора ще бъде важен елемент в семейството на европейските палати, каза Лайтъл, като насочи към фокуса на европейската икономика – малките предприятия, съответно и малките бизнес организации.

В рамките на срещата бяха обсъдени работни въпроси за Европалати, като приемане на отчета на организацията за 2020 г., бюджет за настоящата година, процедура за избор на ново ръководство, предстоящ през есента на 2021 г., както и поредица от съвместни събития. Очаквайте допълнителна информация за форума Connecting European Chambers, който ще се състои в края на юни.


09.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад