Назад

Открита е 109-та сесия на Международната конференция на труда

На 20 май 2021 г. беше открита 109-та сесия на Международната конференция на труда (МКТ). За първи път в историята си тя ще се проведе онлайн. За председател на конференцията беше избран Омар Знибер, посланик и постоянен представител на Кралство Мароко в Службата на ООН и други международни организации в Женева.

Генералният директор на Международната организация по труда Гай Райдер сподели при откриването на конференцията, че след големите трудности, които възпрепятстваха провеждането на международната конференция на труда миналата година, всички ангажирани – правителства, работодатели и работници, са решени да я проведат, тъй като има отворени много задачи и теми, свързани с институционалните задължения на МОТ.

Предвидено е конференцията да се проведе в две части: първата през юни 2021 г. и втората през ноември-декември 2021 г.

Юнският дневен ред на конференцията предвижда разглеждане на специален документ, посветен на стъпките, предприети от МОТ в отговор на Ковид-пандемията, както и дискусии по въпросите на социалната защита и трудовите норми.

От страна на Българската търговско-промишлена палата участие в 109-та сесия на МКТ ще вземат председателят на БТПП Цветан Симеонов, Людмил Иванов – председател на Съвета на браншовите организации, и Виктория Славчева – експерт-юрист.

 

 


21.05.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад