Назад

БТПП се включва в проект RIDE

Reach Inclusion through Digital Empowerment for migrant women




Българската търговско-промишлена палата започва работа по нов европейски проект - RIDE /Reach Inclusion through Digital Empowerment for migrant women/. Това е проект за включване на жените-мигранти и бежанки в пазара на труда чрез дигитални дейности, чрез което се създава благоприятна възможност за тяхното интегриране в приемащото общество.

Проектът е насочен към създаване на увереност, самочувствие и капацитет у жените мигранти и бежанки с помощта на инструменти за споделяне и подкрепа като фокус групи, кръгова методология и менторство.

Проектът включва партньори от 7 държави (Белгия, България, Германия, Гърция, Италия, Холандия и Чехия) с 6 местни организации и 3 партньори на ниво ЕС. Консорциумът е проектиран да осигури фокус на действието на национално и европейско ниво.

Партньорите са представители на търговски палати, частни компании и социални предприятия.  

Основните дейности по проекта, в които Българската търговско-промишлена палата ще вземе участие са: Национален информационен ден, сесии за наставничество и обучение на жени-мигранти и бежанки, обучение по информационни технологии и др.

 

 


08.03.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад