Назад

БТПП ще представя програми за финансиране на бизнеса и за оценка очакванията за въвеждането на общата европейска валута през 2024 гПредседателят на БТПП Цветан Симеонов обмени идеи с изпълнителния директор на Банка ДСК в България Тамаш Хак-Ковач за разширяване на търговско-икономическите връзки България – Унгария. В работната среща взе участие и д-р Росен Ткаченко, председател на Унгаро–българската стопанска камара.

 Беше дискутирана практиката БТПП да съдейства при промотирането на различни програми за финансиране на бизнеса, както и да проучва мнението на българските фирми по важни икономически теми. Изпълнителният директор на банка ДСК прояви интерес към очакванията на членовете на БТПП за въвеждането на общата европейска валута през 2024 г.

Бяха обсъдени някои предишни инициативи за подкрепа на фирми, които желаят да осъществяват бизнес сделки с партньори от съответната страна в двустранен порядък с участието на банкова институция.

Тема на разговора бе и търговският арбитраж, който е много ефективен особено при решаване на международни търговски спорове.

Симеонов подчерта успешното сътрудничество с Унгаро-българската стопанска камара и множеството съвместни инициативи с Посолството на Унгария в София, отново в полза на бизнеса.

През февруари 2021 г. бе проведена и среща с новоназначения посланик на България в Унгария Христо Полендаков.

Тамаш Хак-Ковач и Цветан Симеонов договориха регулярност в срещите и обмен на информация за разширяване потенциала на търговско-икономическите и инвестиционни възможности за български и унгарски компании.


09.03.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад