Назад

Васил Тодоров, БТПП: Фокусът на нашите усилия е подкрепата на българското производство



Всички наши дейности са подчинени на идеята за насърчаване на родното производство, каза Васил Тодоров от Българската търговско-промишлената палата (БТПП) в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Работим както с български, така и с чуждестранни компании, но фокусът на нашите усилия е подкрепата на българското производство, добави той.

БТПП се включи в инициативата на БНТ, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, и работодателските организации за излъчване на клипове, които да насърчават потребителите да купуват български стоки. Тази инициатива е добър и изпитан маркетингов подход, и очакваме да подкрепи родното производство.

Подобна инициатива на БТПП е и изложението „Доверете се на българското“. В рамките на неговите 18 издания са представени стоки само на български производители и то от браншове, които се рекламират в настоящата кампания по БНТ.

Нагласите на фирмите за развитие през 2021 г. са силно занижени, поради продължаващата пандемия и породената от нея икономическа криза. Но именно в този момент българските компании се нуждаят от многостранна подкрепа. Както от инвестиционна подкрепа от страна на държавата чрез различни антикризисни мерки, така и чрез инициативите на бизнес организации в подкрепа на техните членове.

Пример за това са безплатните онлайн курсове за прилагане на стандартите за глобална идентификация, които се провеждат от Сдружение ДЖИЕС 1 България..

Целият разговор вижте във видеото.


02.03.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад