Назад

Цветан Симеонов разговаря с председателя на най-стария ЮНЕСКО клуб в България

Бе договорено партньорство в сферата на културния туризъм


Срещата се проведе между председателя на УС на БТПП Цветан Симеонов, председателя на УС на Национален Научен Експедиционен Клуб - ЮНЕСКО Кристиян Калчев и члена на УС на БТПП д-р Людмил Иванов.

Обсъдени бяха възможности за партньорство в сферата на културния туризъм, като в краткосрочен план се коментира организирания от БТПП Балкански винен фестивал и участието на ННЕК ЮНЕСКО като партньор и член на Палатата.

Договорени бяха действия за организиране на петия научен семинар „Траките и Виното“, предстоящия „Втори национален събор на староселци“, който ще се проведе от 11 до 13 юни в село Старо село, общ. Тутракан. И трите инициативи имат за цел да популяризират български традиции като възможност за повишаване интереса към туризма в страната.

ННЕК-ЮНЕСКО е най-старият ЮНЕСКО клуб в България. Основан е през 1970г. През дългогодишната си история се е доказал като авторитетна организация, както на национално, така и на международно ниво. Организацията е член-учредител и представител на Република България в Световната федерация на асоциациите, центровете и клубовете ЮНЕСКО, както и в Европейската федерация на асоциациите, центровете и клубовете ЮНЕСКО. ННЕК-ЮНЕСКО е съорганизатор на „Международен център за програми и проекти в областта на образованието, науката и културата“. В края на годината въпреки епидемичната обстановка партньори от Испания успяха да участват на живо, а останалите от Гърция, Румъния и Турция се включиха онлайн в Първата транснационална партньорска среща на проекта „Ние сме мостът, а не границата“, финансиран по Еразъм +. Фокус бе богатото културно наследство на България като мост и територия на различни култури и разбирания, както и ключова историческа фигура за изследване на европейската цивилизация.

Предстоят допълнителни инициативи, на които двете организации ще договарят съвместни проекти.

Повече на сайта на http://nnek-unesco.org

 


02.03.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад