Назад

Новоназначеният български посланик в Тунис на посещение в БТПП





Новоназначеният  посланик на България в Тунис Веселин Дянков посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Бяха обсъдени актуални теми, свързани с търговията между тунизийски и български компании. Симеонов подчерта, че отношенията с търговско-промишлената палата на Тунис и работодателската организация са с дълга история, но понастоящем не са особено активни. Посланик Дянков изрази готовност да  съдейства за подновяване на споразумението за сътрудничество между БТПП и Тунизийската търговска палата. Бе договорен обмен на регулярна  актуална информация за интереса на български и тунизийски фирми към двата пазара.

Български компании и организации, търсещи партньори в Тунис, биха могли  да се свържат с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: interdpt@bcci.bg.

----------------

По информация от Министерството на икономиката през 2019 г. стокообменът между двете страни възлиза на 330 млн.щ.д., като през първата половина на 2020 г. двустранната търговия  намалява до 75,5 млн.щ.д.

 


09.02.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад