Назад

Председателят на БТПП на среща при българския държавен глава





Потенциалът на българския частен сектор трябва да бъде оползотворен в максимална степен при реализирането на българското домакинство на Инициативата „Три морета“. Това послание отправи президентът, който  на „Дондуков“ 2 проведе срещи с представители на Българската търговско-промишлена палата и Американската търговска камара в България.

Включването на български фирми във форуми, съпътстващи провеждането на инициативата, ще увеличи тяхната видимост и ще създаде възможности за партньорства и финансиране на ключови проекти, особено в областта на високите технологии и комуникации, бе подчертано от българския президент.

Представителите на двете организации изразиха подкрепата си към инициативата за регионална свързаност. Бе откроен потенциалът на „Три морета“ за реализирането на проекти с висока добавена стойност. В рамките на бизнес форума по време на българското домакинство на инициативата се очаква участието на най-крупните технологични компании в света.

Държавният глава Румен Радев и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха възможностите за привличане представители на търговските палати от страните-участнички от региона в общите проекти в рамките на „Три морета“.

На срещата председателят на БТПП представи резултатите от последни проучвания на Палатата по важни икономически теми и предостави приоритетите на АОБР за 2021 година. Цветан Симеонов изтъкна, че БТПП председателства АBC и предстоящото домакинство на инициативата „Три морета“ вече е залегнало в програмата на асоциацията. В края на срещата председателят на БТПП връчи юбилеен медал с лика на Иван Грозев на държавния глава по случай 125 годишнината от създаването на Палатата.


02.02.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад