Назад

Асоциацията на Балканските палати прие приоритетите и програмата си за 2021 г.

Остава ключовата цел – регионално сътрудничество и взаимна търговия за стабилност и общ просперитет


 

Цветан Симеонов представи приоритетите и програмата на Асоциацията на Балканските палати  /АВС/. Българската търговско-промишлена палата ще ръководи организацията през тази година, следвайки принципа на ротация между търговските палати на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Черна гора.

Създадена през 1994 г., АВС  съдейства на фирмите от страните членки в развитието на техните двустанни и многостранни връзки и спомага за либерализацията на търговията на Балканите чрез конкретни предложения към правителствата.

През 2021 г. асоциацията ще насочи внимание към съвместни инициативи между търговско-промишлените палати за минимизиране на ефектите от  Ковид кризата и преодоляването й. Ще се насърчи работата с клъстери от различни сектори. Планира се провеждане на поредица от виртуални бизнес срещи на двустранен принцип.

Представителите на организациите от АВС обсъдиха възможността за съвместно участие в някои утвърдени бизнес прояви като Балкански бизнес награди /26.03.2021 в гр. Ловеч/ и Балкански винен фестивал /17-19.06.2021 в София/.

Бе договорено търговските палати от АВС активно да участват във форума на Инициативата „Три морета“, който ще се проведе през юни тази година в рамките на Българското домакинство на регионалната инициатива.

Очаквайте допълнителна информация и покани за отделните събития. За контакти: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


03.02.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад