Назад

В БТПП среща с посланика на Албания за развитието на двустранните икономически отношения





Председателят на БТПП проведе работна среща с Н.Пр. Доника Ходжа, посланик на Албания в България. В хода на дискусията бе констатирано, че намаляването на обема на двустранната търговия не е толкова голямо през 2020 г., въпреки световната криза. За първите девет месеца на изминалата година дори се наблюдава ръст в стокообмена от 10.6%, като той възлиза на 87,7 млн. евро. Търговското салдо е положително за България. Реализирано е увеличение както на износа, така и на вноса.

Посланик Ходжа посочи, че са необходими по-решителни действия за подпомагане на двустранната търговия. Симеонов запозна дипломата с приоритетите и програмата на Асоциацията на Балканските палати, която БТПП председателства през 2021 г.

Бе договорено провеждането на виртуална среща с партньори от Албания – Съюза на търговско-промишлените палати, Агенция за инвестиции в Албания и други заинтересовани страни, с които да се обменят идеи и контакти за насърчаване и развитие на двустранните икономически отношения.

Симеонов представи и други инициативи, в които БТПП участва активно Балкански бизнес награди и Балкански винен фестивал, като отправи покана към фирми от Албания да се включат в събитията.


04.02.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад