Назад

Новият посланик на Пакистан представи приоритети в БТПП









Новият посланик на Пакистан в България Н.Пр. Мариам Мадиха Афтаб и заместник ръководителя на мисията Омер Манзоор Малик се срещнаха с Председателя на БТПП. Той представи дейността на Българската търговско-промишлена палата, която има регионална мрежа от 28 ТПП и представителност в над 200 общини в страната. Цветан Симеонов отправи покана към посланик Афтаб да посети РТПП при пътувания в страната.

Посланикът на Пакистан представи приоритетите на мандата си, които са насочени към поддържане на двустранните икономически връзки. Тя сподели, че България се приема като входна страна за ЕС за пакистанските стоки. Търговията с България възлиза на около 42 млн. щ.д. /2019 г./ и има голям потенциал за развитие.

Според посланик Афтаб пакистанските фирми не познават добре България, икономиката и условията за правене на бизнес и за това рядко работят с български партньори. Точно в тази насока се договориха да си сътрудничат Българската търговско-промишлена палата и Посолството на Пакистан в София. Като следваща стъпка предстои организиране на виртуално събитие през първата половина на 2021 г.


22.12.2020 г.
Назад