Назад

Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в първа на среща с кандидат-президентските двойки

 
На среща с националните представителни работодателски организации – БТПП, БСК и АИКБ, кандидатът за президент госпожа Меглена Кунева обеща на представителите на бизнеса, че техният глас ще бъде чут от политиците и на проблемите им ще се реагира своевременно. В изявление за медиите в края на срещата Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, оцени срещата като ползотворна размяна на мнения. 

Констатира се съвпадение по проблеми като събирането на недължими средства, които не  се дължат, но се задържат като кредит за известно време, въпреки че не могат да бъдат  задържани от бюджета, което си е кредитиране от страна  на бизнеса, също така  и твърде честото и продължително присъствие на контролни органи,  особено при фирмите в светлата част на икономиката и отсъствието и им от сивия и скрития сектор.

Редица от тėзите на г-жа Кунева и БТПП съвпадат, допълни председателят Симеонов,  като даде за пример виждането за намаляването обема на  президентската администрация и насърчаване активното взаимодействие между държавната администрация и компетентните неправителствени организации като консултанти при вземането на ключови икономически решения, засящи условията за правене на бизнес в страната.

На 12 октомври, от 14.00 часа, представители на работодателските организации предстои да се срещнат с кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев – Маргарита Попова, издигнати от ПП ГЕРБ, а на 18 октомври, вторник, от 14.00 часа, в сградата на БСК работодателските организации ще разговарят с кандидатите на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.

10.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад