Назад

Ръководството на БТПП среща кандидатите за кмет на София

Кандидатът за кмет и водач на листата на Синята коалиция Прошко Прошков и кандидатите за общински съветници Владимир Кисьов и Вили Лилков, които са и в настоящия Общински съвет, се срещнаха с председателя Цветан Симеонов и представители на Съвета на браншовите организаци на Българската търговско-промишлена палата.

Кандидатите на Синята коалиция представиха идеите и програмата за управление на София, свързани с насърчаване на малкия и среден бизнес, улесненията, които може да предостави общинската администрация и прозрачността на управлението на финансите и при възлагането на обществени поръчки. Специално внимание беше обърнато на спешната нужда от изграждане на регистър на публичните поръчки и изчистването на старите задължения към фирми от бизнеса.

Председателят на БТПП коментира идеите да не се възлагат следващи обществени поръчки на фирми, които са останали длъжни към подизпълнителите си. Дискутирано беше предложението за субсидиране на детските градини на принципа общинските средства да следват детето. От Палатата приветстваха предложението на господин Прошков бизнесът да бъде облекчен от несправедливо високите такси за смет, тъй като има фирми, които не генерират толкова смет, колкото заплащат.

Сред иновативните предложения на кандидат-кмета е изграждането на Институт за развитие на София с участието на професионалисти и анализатори от БТПП, които да спомогнат със своите предложения общината при взимането на дългосрочни решения за целесъобразно развитие на града.

Преди седмица в подобен формат – с представители на браншовите организации в Палатата, имаше среща с екипа на Стефан Софиянски. Предстоят срещи и с други от кандидатите за кмет на столицата.

05.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад