Назад

Италиански предприемачи представиха своите бизнес планове в БТПП









Българската търговско-промишлена палата бе домакин на среща с италиански компании със силно изявени интереси в България. Посещението и разговорите се осъществиха с активното съдействие и участие на ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Милано Андрияна Колева.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с италианските предприемачи техните бизнес планове в нашата страна и потвърди готовността на палатата да окаже съдействие при всяка стъпка от установяването им тук – намиране на подходящи партньори, създаване на съвместни фирми, консултации и т.н.

Андрияна Колева заяви, че интересът от страна на италианския бизнес не намалява, въпреки трудностите тази година.

В БТПП се представиха следните фирми:

DB services  работи в сектор енергетика и индустриална механика. От няколко месеца има регистрирано дружество в България. Занимава се с парни турбини, газови турбини, електрически генератори. Компанията не само произвежда такива изделия, но и извършва поддръжка. Предлага също така решения за съхранение на енергия, както и такива, насочени за опазване на околната среда.

Digital Barter е фирма за реклама, продажба и размяна на стоки и услуги, която търси контакт с български производители. Има добри позиции на италианския пазар за реклама в социалните мрежи. Предлага на български компании начини за реализиране на готови стокови наличности в различни онлайн платформи в цял свят.

PORTE IMIC изработва врати и търси партньор за реализиране на продукцията си в България. Освен това компанията търси сътрудничество с производители на мебели, за изпълнението на поръчки за оборудване на хотели в Арабския свят. Необходими са и суровини – дървен материал и изделия от дървени частици.

GOES DERMO работи в козметична индустрия и търси контакти с български производители и/или дистрибутори. Компанията предлага продукти против стареене на кожата, както и хранителни добавки. За производството им използва суровини от о. Сицилия с еко и био произход. Основната съставка е извличан от червения портокал антиоксидант. Презентация на Goes DERMO

 

Заинтересованите български фирми могат да се обърнат за предоставяне на пряк контакт към БТПП, тел.: 02 8117 489 или e-mail: interdpt@bcci.bg , както и директно към компаниите.

В срещата взе участие и г-н Владимир Томов, член на УС на БТПП и председател на Съвета по инвестиции към палатата, който обсъди с италианските партньори възможностите за финансиране на бизнеса им в България.


28.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад