Назад

Среща с ръководството на Българо-корейската търговско – промишлена палата





Пламен Камбуров, заместник-председател на Българо-Корейската търговско – промишлена палата разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Бяха обсъдени постигнатите резултати и подписаното споразумение за разбирателство (MOU) между Университетска болница "Свети Иван Рилски" и Корейската Асоциация на Производителите на Медицинска Техника и Оборудване KOHEA. Споразумението е в сферата на дигиталната медицина и трансфера на технологии, в областта на доставка и обучение на кадри от страни в нужда в Близкия Изток и Африка, в оперирането на мобилни болници с команден център в университетски центрове или големи болници. Корейски и български лекари и специалисти ще обучават в университетската болница лекари и специалисти от трети страни как работят мобилните болници. Корея е водеща страна в производството и износа на мобилни болници в света. В светлината на COVID 19 кризата бяха обсъдени и възможностите за внос от Корея на апарати за анализ на PCR тестове, както следва:

25 теста за 45 минути на изключително изгодни условия (http://m.chamc.co.kr/http://genesystem.co.kr/ ).

Стандартни висококачесвени PCR тестове на изгодни условия  със специализиран авиотранспорт при температурен режим от минус 20 до плюс 5 градуса ( http://genematrix.net/2018/ ).

Бързи тестове с надеждност над 96%. Бързите тестове с висока надеждност са подходящи за училища, висши учебни заведения, както и при граничен контрол ( http://ivdlab.com/ ).

БКТПП е готова да съдейства на заинтересованите страни за директен контакт с корейските производители и дистрибутори или да осигури бизнес и логистична подкрепа при реализирането на сделките. За контакти: bulkorcci@gmail.com или irelations@bcci.bg.


27.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад