Назад

Успешно премина вторият етап от състезанието за иновативно предприемачество



Успешно премина вторият етап от състезанието за иновативно предприемачество,  организирано от Българската търговско-промишлена палата в рамките на проект „Концепция за международна иновационна мрежа“. Събитието бе открито от главния секретар на БТПП  Васил Тодоров, който поздрави участниците и отбеляза, че то е много важно за Палатата, тъй като е в унисон с дейностите за подкрепа на младите и иновативни хора в страната, с цел да видят своите идеи превърнати в реалност и успешен бизнес. 

В рамките на втория кръг от състезанието бяха представени 5 иновативни идеи на български предприемачи, свързани с 3Д модели и дигитализация,  опазване на околната среда, здравословни хранителни продукти, нови възможности за спорт и обучение. Жури, състоящо се от експерти от България, Литва и Турция оценяваха проектите по различни критерии, като реалистичност, възможност за пазарна реализация, иновативни и оригинални аспекти.

Тримата най-високо оценени предприемачи от България получават възможност  да представят идеите си по време на финалното виртуално събитие, на което ще участват и победителите от Турция и Литва. На него ще бъдат поканени представители от бизнес общността от трите партньорски страни по проекта (България, Турция, Литва). Целта е популяризиране на иновативните проекти на младите предприемачи с оглед намиране на потенциални партньори или инвеститори. Тримата победители от България получават и персонализирани безплатни консултации за изготвяне на бизнес план.

В случай, че желаете да осъществите контакт с участниците и да ги подкрепите, при интерес за участие във финалното събитие или при необходимост от допълнителна информация, моля, свържете се с: Европейски иновационен и информационен център, БТПП, тел: 02/ 8117 515/ 505, Е-mail: een@bcci.bg, http://www.bcci.bg

Дейностите се реализират в рамките на проект „Концепция за международна иновационна мрежа“, TR2015/DG/01/A6-02/081, финансиран по линия на Европейския съюз, програма Turkey-ЕU Business Dialogue, уебсайт: www.conceptinnovation.network

 


25.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад