Назад

БТПП откри уебинар за страните от ЦИЕ и Китай за пост-ковид пандемията и бъдещето на дигиталната търговия







 

Главният секретар на БТПП – Васил Тодоров откри официалната сесия на четвъртия уебинар за страните от ЦИЕ и Китай, организиран от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT).  Уебинарът е част от серия обучения, свързани с пост-ковид пандемията, бъдещето на дигиталната търговия и обменни срещи. В своето обръщение Васил Тодоров посочи, че БТПП е  най-старата бизнес организация в България и е сред търговските палати с най-голям опит в Централна и Източна Европа.  В резултат на отличното сътрудничество с партньорите в Китай, а също и доброто взаимодействие с Посолството на Китайската народна република в София, са реализирани редица съвместни инициативи, събития и проекти.

Сред тях са бизнес форуми, международни конференции, както и обучения с Китайския съвет за насърчаване на международната търговия. Целта на всички тези инициативи е да се запознае бизнесът от региона с още повече възможности, които предлага сътрудничеството по Инициативата 17 + 1 на страните от Централна и Източна Европа и Китай и да се насърчат добрите партньорски отношения. 

Васил Тодоров акцентира и върху доброто сътрудничеството с Китайския съвет за насърчаване на международната търговия на град Нингбо, провинция Джъдзян и Китайската търговска камара на Нингбо, които са съорганизатори на уебинара. Примери за това са бизнес делегацията от Нингбо в София и съвместното насърчаване на сътрудничеството на ниво компании и регионални камари


03.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад