Назад

Работна среща в БТПП с посланика на Федерална република Германия в България







На среща с Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България Цветан Симеонов връчи символа на председателстващата Съвета на ЕС страна и съответно на Евро клуба при БТПП.

Посланик Айххорн представи приоритетите на Германия, която е начело на ЕС през втората половина на 2020 г. по време на онлайн събитие, организирано от БТПП. Сега, на живо, председателят на БТПП, посланикът и г-н Хубертус Клинк, ръководител на Търговската секция в Посолството в София обсъдиха идеи за развитие на двустранните икономически отношения България - Германия.

Симеонов запозна дипломатите с приоритетите на БТПП и насоките в дейността й в периода 2019-2023 г., които целят по-благоприятна среда за българското предприемачество; повишаване конкурентоспособността на произведените и предоставяни от българските предприемачи стоки и услуги; развитие на съществуващите форми на гъвкава заетост, както и стимулиране на младежката заетост; регулиране на миграцията и подобряване условията за внос на дефицитна в страната работна сила; стабилно развитие на българската икономика; стимулиране на инвестиционната дейност, увеличаване на чуждестранните инвестиции в Р България.

Посланик Айххорн сподели мнение, че дигитализацията и иновациите ще играят все по-голяма роля за постигането на тези цели, част от които са общоевропейски.

В разговора бе обърнато внимание и на доброто сътрудничество на ниво търговско-промишлени палати между БТПП, Съюза на германските търговско-промишлени палати и Германо-българската индустриална камара.


28.08.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад