Назад

В БТПП започна подготовка на бизнес посещение на високо ниво от област Валония в БългарияЗаместник-председателят на БТПП Красимир Дачев се срещна с Люк Соние, почетен консул на България във Валония, Белгия и Пламен Бончев, новоназначен посланик на България в Белгия. В срещата взе участие и Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество и международни организации, БТПП.

Повод за срещата бе подготовката на предстоящо посещение на високо ниво от област Валония в България през есента на 2020 г. и бизнес мисия от белгийски фирми в София през пролетта на 2021 г.

Дачев запозна гостите с работата на БТПП и подчерта, че посредством регионалните търговско-промишлени палати организацията обхваща бизнеса в цялата страна. Той изтъкна преимуществата на българската икономика като стимули за задълбочен търговско-икономически обмен и инвестиционно сътрудничество между България и Белгия.

Участниците в срещата обсъдиха и бизнес форума, организиран през 2018 г. от БТПП съвместно с Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация /European center for economic, academic and cultural diplomacy - CIDIC/, на който се проведоха десетки срещи между българските и белгийските фирми с общи интереси в областите: хранително-вкусова промишленост, машиностроене, авточасти, авиационна промишленост, транспорт и логистика, консултантски услуги, медии и др. В събитието се включиха над 60 представители на бизнеса от България и Белгия.

Соние предостави допълнителна информация за очакваните посещения от Валония, като подчерта, че има значителен интерес от страна на местното ръководство и бизнес на провинция Ено да установят пряко сътрудничество с български партньори.

БТПП ще информира допълнително за датата на следващата визита и възможностите за бизнес срещи.


20.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад