Назад

Насърчаване на българо-ливанските отношения



Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Ахмад Алаедин, председател на Ливано-българския бизнес съвет. По време на първата съвместна среща за тази година двамата обсъдиха програмата за 2020 г. за насърчаване на двустранните бизнес отношения.

Дискутирани бяха новите предизвикателства пред компаниите в световен мащаб, както и специфичните характеристики на пазарите на България и Ливан. Симеонов заяви, че въпреки трудностите пред бизнеса трябва да се търсят начини за запазване на сътрудничеството и справяне дори и с по-големи проблеми от досегашните, стоящи пред българските и ливанските компании. Сред обсъдените нови идеи бе тази за възстановяване дейността на Асоциацията на българо-арабските икономически палати /АБАИП/ при БТПП.

Председателят на Палатата разговаря с госта си за необходимостта от включване на още страни от Арабския свят, важни икономически партньори на България. До момента сред членовете на АБАИП са смесени бизнес организации от Йордания, Ирак, Либия, Ливан.

При интерес за включване в АБАИП, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, на e-mail: interdpt@bcci.bg

Ахммад Алаедин потвърди интереса на фирми от Ливан и съседните страни да внасят български продукти: храни, напитки, зеленчукови и плодови сокове, сладкарски изделия, гъби – трюфели и др.

 


10.03.2020 г.
Назад