Назад

Среща с новоназначения посланик на Бразилия в София



Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с новоназначения посланик на Бразилия в София Н.Пр. Мария Едилеуза Фонтенеле Рейс. По време на първото й посещение в палатата тя бе придружена от Клаудио Насименто,  министър-съветник в Посолството.

Симеонов запозна дипломатите с дейността на БТПП и сподели впечатленията си от отличното сътрудничество с Посолството на Южноамериканската страна до сега. Той подчерта, че Българската търговско-промишлена палата се стреми да предоставя актуална бизнес информация на българските предприемачи и очаква организирането на събитие съвместно с Посолството на Бразилия през 2020 г., на което да бъдат представени нови възможности за бизнес между български и бразилски компании.

Посланик Рейс сподели основните насоки, в които ще работи по време на мандата си в България. Сред тях са идентифициране на български стоки и услуги, които да намерят пазарни ниши в Бразилия, както и насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество. В страната вече се реализират успешно храни за животни и торове, произведени в България. Потенциал има в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, винопроизводството, сподели тя.


06.03.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад