Назад

Въздействие на демографията върху икономиката







 

Дискусионна кръгла маса „Демографски промени и тяхното въздействие на пазара на труда, икономическото развитие и сигурността в България и Европа“ се проведе в Представителството на Европейската комисия в България. Организатор бе Българска Чийвнинг асоциация в сътрудничество с Британско посолство в България, Институт за изследване на населението и човека към БАН, СУ „Св. Климент Охридски" и Британско-българската бизнес асоциация.

Сред лекторите бяха H.E. г-жа Ема Хопкинс, Посланик на Обединеното кралство в България, г-жа Деница Сачева, Министър на труда и социалната политика на България, професор Дейвид Коулман, професор по демография в Оксфордския университет, и изтъкнати познавачи на проблематиката, с аргументите на социолози и демографи от БАН.

От страна на Българската търговско-промишлена палата по време на първия панел от дискусионната кръгла маса присъстваше нейният председател Цветан Симеонов, а по време на втория панел лектор бе главният секретар на Палатата Васил Тодоров. Той представи данни от проучване на БТПП относно степента на дигитализация на предприятията, което показва, че близо 60% от анкетираните фирми са предприели стъпки за дигитализация на своя бизнес.

 


02.03.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад