Назад

Активизиране на търговско-икономическите отношения България – Израел







В заседание на Българо-израелската търговско-промишлена палата (БИТПП) към БТПП участваха г-жа Ализа Аруети, вицепрезидент на Израело-българската търговско-промишлена палата (ИБТПП)), Тел Авив, и израелските бизнесмени - Лави Ашер и Хаим Авив.

Председателят на БТПП  Цветан Симеонов приветства гостите и членовете на двете палати,  изразявайки задоволство от активността в досегашното партньорство между  БТПП, БИТПП и ИБТПП. Той очерта перспективите  за съвместни инициативи през 2020 г., в която Българската търговско-промишлена палата отбелязва своя 125-годишен юбилей.

Заседанието на БИТПП съвпадна с визитата на президента Румен Радев  в Държавата Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

Ализа Аруети поднесе приветствие от името на членовете на ИБТПП и специално от Джеки Аруети - дългогодишен председател на ИБТПП.  Тя изрази желанието на членовете на Федерацията на търговските камари и представители на бизнеса в Израел за активизиране на двустранното търговско-икономическо взаимодействие.

В продължение на традиционно доброто сътрудничество, в контекста на разширяване на търговско-икономическите отношения България – Израел и в отговор на съвременните изисквания,  за БТПП е от особено значение  по-тясната връзка наука -  бизнес и възможностите за взаимодействие между български и израелски фирми в условията на взаимен интерес. 

В дискусията за създаване на работен механизъм по обслужване на заявен интерес от български организации за сътрудничество с израелски организации акцент  бе поставен върху секторите информационните и комуникационните технологии,  киберсигурността, управлението на проекти, използването и опазването на водните ресурси.

  


24.01.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад