Назад

Национален музей „Васил Левски“ Карлово включи в образователната си програма и къщата на Иван Грозев възстановена от БТПП

Директорката на Национален музей „Васил Левски“ Карлово Дора Чаушева съобщи на БТПП , че със седмите класове на СУ „Васил Левски“ са започнали вторите уроци "Памет за героите" от образователната програма.

Занятието включва посещение в Къщата на Иван Грозев, на паметника на Васил Левски и в църквата "Св. Богородица". Учениците разбраха повече за паметните места в Карлово за Васил Левски и за героите, загинали за свободата на България.

Те бяха едни от първите посетители на възобновената къща на големия предприемач, общественик и революционер Иван Грозев. Там научиха повече за неговия живот - за участието му във Втората българска легия и революционната организация на Васил Левски, за редицата високи постове, които заема в държавата след Освобождението и за това, че той е първият председател на Софийската търговско-индустриална камара, днес Българската търговско-промишлена палата.

 

Линк към филм за възстановената къща на Иван Грозев

Линк на музея http://vlevskimuseum-bg.org/bg/

Повече за дарителската кампания на БТПП за възстановяване къщата на Иван Грозев в Карлово

 


22.01.2020 г.
Назад