Назад

Почетна диплома на БТПП за Н. Пр. д-р Хасан Улусой



Извънредният и пълномощен посланик на Република Турция в София – Н. Пр. д-р Хасан Улусой, получи почетна диплома от Българската търговско-промишлена палата по повод приключване на неговия мандат в нашата страна. Отличието бе връчено от Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП по време на честването на Националния празник на Турция.

Палатата отличи посланик Улусой за активното му сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата и за приноса му за развитието на икономическото сътрудничество между България и Турция по време на неговия мандат.

От началото на мисията на посланик Улусой, Посолството и БТПП си сътрудничат регулярно при обмена на информация за предстоящи търговски мисии в Турция, участие в редица мероприятия, сред които Българо-турски бизнес форум, организиран съвместно от Съвета за външноикономически връзки на Турция – DEIK, с участието на министър Караниколов, посещението на председателя на TOBB – Рифат Хисарчиклиоглу за българското издание на Европейски парламент на предприятията’2018 в София, турска бизнес делегация от търговската палата в Коджаели и др.


01.11.2019 г.
Назад