Назад

Среща с ръководството на Българо-австралийската бизнес камара



Представители на ръководството на Българо-австралийската бизнес камара  - Йоана Кехлибарова, главен изпълнителен директор, и Юлия Колева, изпълнителният секретар, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за бъдещо активизиране на сътрудничеството между България и Австралия.

Йоана Кехлибарова информира за предварително заявен интерес от страна на австралийски предприемачи с намерения за бъдещи инвестиции у нас в сферата на минната промишленост и образованието. По-специално обмен на студенти между двете страни, като в Австралия се намират три от световните топ десет университета.

Цветан Симеонов изрази готовността на Палатата за подкрепа на Българо-австралийската бизнес камара, за присъединяването й към Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП, както и за съдействие на бизнеса от двете страни.

Състоянието на преговорите за Споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и Австралия също бе тема на срещата.

Продължава работата по споразумение за социално осигуряване между Австралия и България, което да координира схемите за социално осигуряване на двете страни.

Повече информация относно дейността на Българо-австралийската бизнес камара може да бъде намерена на  http://www.babc.biz/news-events/


29.10.2019 г.
Назад