Назад

Турска делегация от Трабзон посети български организации, подкрепящи бизнеса

Турската делегация от Търговско-промишлената палата в Трабзон и Техническия университет Кардениз, която е на посещение у нас по покана на БТПП, посети София Тех Парк и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките средни предприятия (ИАНМСП) в София.

Гостите от Турция се запознаха с дейността на София Тех Парк и предлаганите услуги за бизнеса и стартъпи, като правни, маркетингови и финансови консултации, възможности за участие в обучителни програми и други събития в подкрепа на предприемачеството и развитието на иновативния капацитет на предприятията.

В ИАНМСП турската делегация се запозна с дейността на Агенцията и услугите, насърчаващи развитието на бизнеса, като възможности за финансиране, участие в бизнес делегации и търговски мисии, панаири и изложби в страната и чужбина, обучения и т.н.

Интерес предизвика и презентацията на Българската агенция за инвестиции, която информира турските експерти за услугите, подпомагащи стартиращи инвестиционни проекти и възможностите за инвестиции в България. 

Посещението на турската делегация се реализира в  рамките на проект „Концепция за международна иновационна мрежа“, финансиран по Програма за сътрудничество между Република Турция и ЕС.


01.11.2019 г.
Назад