Назад

Поредна стъпка към активно сътрудничество между родния и чуждестранния бизнес

Среща на бизнеса с представители на посолства, търговски и икономически мисии, се проведе в Палатата на 31 октомври. Неин организатор бе Съветът на браншовите организации (СБО) при БТПП, а сред чуждестранните участници се наредиха представители на Босна и Херцеговина, Гърция, Испания, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов и Гена Събева, председател на СБО, откриха официално събитието.

Във встъпителната си реч Симеонов акцентира върху съдействието, което БТПП оказва както на чуждестранни фирми, които стъпват у нас, така и на родния бизнес с амбиции за международно присъствие и разрастване. Той благодари на СБО за инициативата и подчерта, че това е само първото от поредица подобни събития.

Срещата протече в две части - представяне на отделни държави и презентиране на възможностите за икономическо сътрудничество с България, последвано от B2B срещи за директен контакт между чуждестранни търговски аташета и български компании.

Присъствалите на събитието имаха възможност да се запознаят с конкретни проекти и бъдещи инвестиционни намерения, както и да установят нови връзки и контакти.

Българската търговско-промишлена палата ще продължи да проправя път за последователна и ефективна политика в търговския обмен и икономическото сътрудничество.


01.11.2019 г.
Назад