Назад

Възможност за участие в двустранни бизнес срещи в градовете Рим и Бари

Среща с посланика на България в Италия и обсъждане на официлното откриване на Българо-италианската търговско-промишлена палата в гр. Бари

Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Тодор Стоянов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Италианската република, Паскуале Лаказела, собственик на консултантска агенция “Net Solution” SRL, и Таня Цанева, сътрудник в агенцията.

По време на срещата бе направен разбор на сътрудничеството с Италия. Посланик Стоянов очерта приоритетите си по време на своя мандат в Рим. Той акцентира върху необходимостта от промотиране на българската икономика в различните региони на Италия.

Цветан Симеонов запозна гостите си с последните инициативи на БТПП, като предостави актуална иформация за икономиката на България и мястото ѝ в редица международни класации.

Паскуале Лаказела информира за плановете си за официално откриването на Българо-италианската търговско-промишлена палата в гр. Бари, което да се проведе през месец октомври в Посолството на България в Рим. Посланик Стоянов изрази своята подкрепа към инициативата за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия.

Председателят на БТПП запозна гостите си и с предстоящите акции на партньорските организации на Палатата в Италия, сред които:

Обсъдено бе участието и на български фирми по време на откриването на смесената палата през м.октомври и провеждане на двустранни бизнес срещи в градовете Рим и Бари.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с Италия и участие в откриването на смесената палата и бизнес срещите, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg .

 


29.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад