Назад

Засилване на икономическото сътрудничество между предприемачи от България и Иран

Икономическият съветник на Посолството на Ислямска Република Иран в София разговаря с Цветан Симеонов

Али Акбар Резаи, съветник по икономическите въпроси към Посолството на Иран в София, посети БТПП и проведе разговор с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Целта на срещата бе обсъждане на предстоящи съвместни инициативи.

По време на разговора бе поставен въпроса за актуалната икономическа ситуация в България и Иран и възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения. Цветан Симеонов заяви готовността на БТПП за подкрепа на бизнеса от двете страни.

Дискутирано бе и състоянието на двата създадени по-рано ирано-български и българо-ирански съвети за икономическо сътрудничество към Палатите на двете страни. Акцент бе поставен върху практическата им работа с цел засилване на икономическото сътрудничество между предприемачи от двете държави.

По данни на Министерство на икономиката секторите, които нашата страна определя като потенциални за развитие на двустранното сътрудничество с Иран, са фармацевтичната промишленост, хранително-вкусовата промишленост, автомобилната индустрия – резервни части и аксесоари, химическата промишленост и информационните технологии.

Договорено бе допълнително да се анализират възможностите за развитие и неосъществения потенциал за сътрудничество.

 


24.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад