Назад

Официално бе открита 108-та сесия на Международната конференция на труда в Женева

Под знака на 100-годишнината на Международната организация на труда - за социална справедливост и достоен труд
Председателят на БТПП  Цветан Симеонов и Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“, участваха днес в официалното откриване на Международната конференция на труда (МКТ) в Женева. Съставът на българската делегация може да откриете ТУК. Заместник-председател на 108-та сесия на МКТ от квотата на организациите на работниците и служителите е Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Тази година МКТ се провежда в периода 10-21 юни под знака на 100-годишнината от създаването на Международната организация на труда (МОТ). По време на Тържествената 108-ма сесия акцент ще бъде поставен върху Доклада на Глобалната комисия относно бъдещето на труда, Декларацията на МОТ по повод 100-годишнината, насилието на работното място и др.

По време сесията се очаква посещение на редица високопоставени представители от правителствата на 187 държави-членки на МОТ по повод на 100-годишнината на организацията, както и провеждането на редица тематични форуми.

Представителите на БТПП взеха участие в подготвителната среща на работодателите, организирана от Международната организация на работодателите (МОР), на която бяха обсъдени дейността на комитетите и организация на самата конференция. По време на състоялото се общо събрание на МОР вчера бе представен годишния доклад и работен план за 2019 – 2020 г. В рамките на последвалата дискусия бяха обсъдени въпросите относно предизвикателствата и възможностите пред работодателите и бизнес организациите.

По силата на ротацията тази година делегат от страна на работодателите в МКТ е Цветан Симеонов, председател на БТПП, а заместник-делегат е Румяна Георгиева, директор „Индустриални отношения“, КРИБ.

БТПП ще участва в комитета по Приложение на нормите и стандартите.

Дневен ред на 108-та сесия на Международната конференция на труда (МКТ) в Женева


10.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад