Назад

Среща на Борда на директорите на Бизнес съвета към Черноморското икономическо сътрудничество



Българската търговско-промишлена палата бе домакин на 60-та редовна среща на Борда на директорите на Бизнес съвета към Черноморското икономическо сътрудничество. Представители на партньорите на БТПП от Армения, Азербайджан, Гърция, Румъния, Русия и Украйна участваха в дискусията.

БТПП представи отчет на извършеното от началото на годината до момента от страна на Бизнес съвета към ОЧИС, както и информация за няколко предстоящи събития до края на 6-месечното председателство. Подготвя се нов сайт на организацията, който да подпомогне комуникацията с партньори. Обсъдена бе и възможността към Бизнес съвета на ОЧИС да се присъединят и компании със сериозни интереси в региона като асоциирани членове. Участието в различни съвместни проекти също бе тема на дискусията.

Най-голямото събитие в рамките на българското председателство на БС на ОЧИС бе Балканският винен конкурс и фестивал, в който тази година се включиха и страни от Черноморския регион. Повече информация тук

Бяха представени и приоритетите на следващото председателство на ОЧИС – от Хариалос Алексопулос, представител на Търговско-промишлената палата - Солун. Гърция е следващият ротационен председател на организацията за периода юли – декември 2019 г.

 

12.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад