Назад

Когато виното срещне дизайна





Асоциацията на интериорните дизайнери в България участва в Осмия Балкански винен фестивал, София, който се проведе на открито пред Националния дворец на културата от 7 до 9 юни.

Асоциацията организира пространството за майсторски класове и презентации с маси от масивна дървесина и внимание към детайлите от нашите партньори IPM Timber и бутиков дъбов шкаф от Мебели Вълчев – Трявна.

Във фестивалната програма през уикенда поканихме две интериорни студиа, чиито проекти заслужаваха вниманието на аудиторията. В съботния ден студио Ачерно предложи на гостите на фестивала виртуална разходка на по чаша вино в ресторанта на Bononia Estate Winery & Vineyards – един нов проект на студиото, който предстои да видим реализиран. „Емоциите от хубавото вино и хубавия интериор се сливат в едно. Там, където високите технологии срещат традициите. Където вкусът на виното и докосването до виртуалната реалност подправят живота със стил.”

В неделя Петьо Денев Дизайн Студио представи интериор и екстериор на винарска изба и хотел “Заара Естейт”. По проекта студиото на Петьо Денев работи съвместно с Евгени Готев. Екпът е автор на лобито, ресторанта, Зала за дегустации, Зала отлежаване, ВИП апартаменти, както и на фасадата и екстериора на “Заара Естейт”.

И за да съчетаем виното и интериора с експертизата, представихме новия проект на д-р Светлана Станев – Идентичността като носител на конкурентоспособност при винарските изби. Една идея с потенциал за развитието на туризма у нас, съчетано с традициите във винопроизводството и уникалността на интериора. Д-р Светлана Станева е управляващ собственик на консултанска фирма SLS Consulting Ltd., преподавател в Лесотехнически университет – София, член на УС на Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия – АСЕТИ и член на Съвет за иновации към БТПП. Разработва и прилага нови политики в областта на управление на качеството и стратегическия мениджмънт.

С друга професионална презентация участва и Едгар Урбас, който работи и живее в България – “Fermented Foods” кои са ферментиралите храни и как се трансформират, какви са техните предимства и как могат да спомогнат за забавяне или преустановяване на някои заболявания, защо да ядем ферментирали храни и да пием вино, което е част от тях.

Гост на фестивала бе и Венцислав Бънков – резбар от Тревненската школа, който демонстрира ръчно резбоване на лозов орнамент.

 


10.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад