Назад

БТПП насърчава иновативните проекти на българските предприемачи



БТПП  продължава да работи в тясно сътрудничество с българския производител на биоразградими вафлени чаши за топли и студени напитки Cupffee. Това беше заявено на среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и търговския директор на Cupffee,  Георги Купенов.

БТПП оказва активна подкрепа за популяризиране на иновативния продукт, с който се цели да се намали отпадъка от пластмасовите чаши за еднократна употреба, използвани за сервиране на кафе. Продуктът беше един от примерите за добри практики от България, представени в рамките на проект MOVECO, който се осъществява с участието на БТПП и цели да насърчи прехода от линейна към кръгова икономика в страните от Дунавския регион.

По-рано този месец Cupffee спечели първо място в категория „Продукт на 2019 г. – малки предприятия“ на Наградите за иновация на проект MOVECO. За своя иновативен продукт компанията беше отличена със сертификат и плакет, връчени лично от министъра на икономиката на Федерална провинция Горна Австрия на церемония, провела се в Линц, Австрия. В конкурса фирмата се състезаваше с около 100 участници от страните в Дунавския регион за иновативен еко-продукт.

Фирмата следва последните новости в производството на екологични и безотпадъчни продукти на „кръговата икономика“, чието търсене предстои да се увеличи в близко бъдеще предвид Забраната на пластмасови изделия за еднократна употреба, която влиза в сила през 2021 г. Друго предимство на ядливите чаши, произведени по природосъобразен начин, е това че са създадени от овес, което ги прави подходяща част от здравословната и балансирана диета.

По време на срещата председателят на БТПП препотвърди ангажимента да съдейства на фирмата за разширяване на  външнотърговската  й дейност чрез създаване на подходящи партньорства, участие в специализирани изложби и бизнес делегации, организирани с участието на Палатата.

В момента Cupffee търси и подходящи дистрибутори на „вафлените чаши“  за кафе, за да разшири своя дял на вътрешния пазар. Български дистрибутори, които проявяват интерес към тази възможност, могат да се свържа с фирмата на тел.: +359 884 931 183, или на мейл: office@cupffee.me, за да получат допълнителна информация за условията.

Проект MOVECO се изпълнява в рамките на Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“. В него участват шестнадесет партньорски организации от десет страни – България, Австрия, Германия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Молдова. Повече за проекта можете да намерите на следния уебсайт


30.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад