Назад

Евразийски бизнес форум – платформа за запознаване с икономическия потенциал на страните от региона





В БТПП се проведе бизнес форум, организиран съвместно с Евразийската асамблея на народите - неправителствена организация, обхващаща бизнес организации от 67 страни. В рамките на събитието присъстваха над 70 участници от България, Индия, Казахстан, Киргизстан, Русия, Сърбия и Франция.

Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, приветства участниците в събитието като подчерта, че форумът предоставя една добра платформа за запознаване на българския бизнес с възможностите на икономиките на страните в Евразия и обратното. Той отбеляза, че БТПП предоставя богата гама от качествени услуги - както на български, така и на чуждестранни фирми, насочили се към българския пазар.

Андрей Белянинов, главен секретар на Евразийската асамблея на народите, в своето приветствие също подчерта важността на развитието на икономическите отношения със страните от Евразия.

БТПП и Евразийската асамблея на народите подписаха споразумение за сътрудничество, с което на практика да приложат обсъжданите възможности за взаимодействие с цел подпомагане на бизнеса.

Константин Артюшин, търговски съветник в Посолството на Руската Федерация в София, се обърна към представителите на българския бизнес и отбеляза активните и резултатно ориентирани търговски отношения между България и Русия, която е втори търговски партньор на нашата страна след ЕС. Основно в листата внос-износ фигурират енергийните ресурси, но се работи активно за диверсификация на стокообмена.

Участниците във форума бяха запознати и дискутираха следните теми: възможности за бизнес сътрудничество, потенциал за развитие и задълбочаване на търговията между страните от Евразия и в частност с България, дигитален бизнес, инвестиционни проекти в България, инфраструктурни проекти, туристически потенциал на България, винен туризъм и др.


23.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад