Назад

Създаване на търговски дом на Якутия в България

Якутия е основен източник на минерални ресурси, естествени камъни и диаманти


Главният секретар на БТПП Васил Тодоров се срещна с представители на област Якутия, Русия. В срещата участваха Кирил Павлов, предприемач в ювелирния сектор, Вячеслав Думенко, генерален директор на компания за недвижими имоти, Вадим Рошманов, председател на Асоциация за Международно Обществено Развитие.

По време на срещата беше обсъден процеса на подготовка за създаването на търговски дом на Якутия в България. Представени бяха проекти и информация относно сградата и нейните функционалности. Кирил Павлов сподели, че България предлага отлични възможности за правене на бизнес и инвестиции. Като сектори от взаимен интерес бяха определени туризъм, образование, култура и др.

Гостите информираха, че област Якутия е основен източник на минерални ресурси, като в региона се добиват много естествени камъни, включително диаманти.

По време на срещата бе дискутирано и предстоящото подписване на Меморандум за сътрудничество между БТПП и Търговско-промишлената палата на Якутия. Вячеслав Думенко определи подписването като възможност за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Русия.

 


02.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад