Назад

Председателят на БТПП участва в семинар за корейския опит при интернационализация на МСП





Председателят на БТПП взе участие в официалното откриване на семинар, организиран по проект на София Тех Парк, съвместно с Корейския институт за развитие. Семинарът е част от подготовката за проект на тема „Сътрудничество между български и корейски малки и средни предприятия“ и се изпълнява по програма Knowledge Sharing Program (KSP), финансирана от корейското правителство за обмяна на опит между двете страни. По време на откриването на семинара участваха също  Теодор Младенов, изпълнителен директор на София Тех Парк, Н.Пр. г-н Джънг Джингю, посланик на Република Корея за България, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.
 
Провеждането на семинара е един от най-важните етапи от проекта. Представени бяха проучването и препоръките чрез доклади в следните области:
 
Дефиниране на про-активни и ре-активни фактори/условия за интернационализация на МСП;
Да се идентифицират модели за навлизане на чужди пазари;
Да се определят и наложат на институционално ниво инструменти за интернационализация.
Очакваните резултати от изпълнението на проекта са изграждане на капацитет, допринасящ за развитието на експортна ориентация, информираност, партньорство и международно присъствие на българските МСП и стартиращи компании на пазара. В края на проекта се очаква увеличаване на възможностите за българските и корейските МСП за реализиране на външни пазари (включително насърчаване на производството, разширяване на достъпа и предоставяне на информация за външните пазари).
 
БТПП ще насърчи свои партньори с ангажименти в анализирането и подобряването на средата за функционирането на МСП в България, да използват задълбочените резултати от проекта за формиране на своите политики и предложения за подобряване привлекателността ни като място за инвестиции.

02.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад