Назад

Инициативи за активизиране на сътрудничеството между бизнеса и културата

Мила Павлова - председател на Фондация МузикАртисимо,  и  Виолета Филчовска, отговорник корпоративни връзки към Фондацията, посетиха БТПП и разговаряха с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Те представиха международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” , който е удостоен с “EFFE Label 2019 - 2020” – европейски сертификат за качество, инициатива на Европейската фестивална асоциация, подкрепена от Европейската комисия и Европейския парламент.

Тазгодишното пролетното издание на Фестивала ще стартира на 19 май в Балабановата къща в гр. Пловдив - Европейска столица на културата 2019  - програмата  ТУК.

Обсъдено беше разширяването на сътрудничеството между бизнеса и културата, както и  полезни практики на бизнес иновации и културни взаимодействия от чуждестранния опит. Разгледани бяха съвместни предстоящи проекти.

Цветан Симеонов подробно запозна гостите с инициативата на Палатата, също  съпричастна към възраждането на българският дух и ценности - за възстановяване на къщата на един достоен българин - Иван Грозев, сподвижник на Апостола, индустриалец, кмет на София и първи председател на Софийската търговско-индустриална камара. Дейностите по ремонта и реставрацията са във финален етап. Обсъдени бяха идеи за съпътстваща културна програма при предстоящото откриване на къщата-музей.


03.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад