Назад

Проф. Цоло Вутов с най-високата награда на БТПП





Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи най-високата награда на Палатата - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота, на проф. дтн инж. Цоло Вутов, който е основател, дългогодишен управител и един от собствениците на „Геотехмин“ ООД. Групата включва над 26 дружества от различни сектори - миннодобивна индустрия, строителство, инфраструктура и екологичен инженеринг. Цоло Вутов е председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия в България и учредител на Балканската минна асоциация „Балканмин“. Геотехмин четири пъти е удостоена с платинена и два пъти със златна награда от Камарата на строителите в България, носител е на престижната японска награда за качество “Босей“, както и на много други авторитетни отличия.

Цветан Симеонов подчерта, че бронзовата статуетка „ХЕРМЕС” е най-високата награда на  Палатата. Той каза: „За мен е чест и привилегия да връча от името на БТПП тази награда на г-н Вутов и да му пожелая успехи и дълъг професионален път, вече над 43 години в минната промишленост на България”. Председателят на Палатата напомни, че Геотехмин членува в Българска търговско промишлена палата от 1991 г. Той сподели, че фирмата е сред най-креативните членове и е с голям принос за БТПП. Геотехмин членува в Българо-японския икономически съвет от 2010г.

Г-н Цоло Вутов изтъкна, че приема наградата не само като личен дар, но и заради усилията на целия екип, без който нямаше да има това, което е постигнато през годините.

На грамотата е записано, че наградата е за „значителен принос при осъществяване целите и дейността на Палатата, дългогодишна ефективна подкрепа и принос за развитие на българската икономика и по повод 70-годишния юбилей“.

 


01.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад