Назад

Среща с представители на Асамблеята на народите от страните от ЕвразияБългарската търговско-промишлена палата бе домакин на среща с представители на Асамблеята на народите от страните от Евразия. Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с Татяна Фьодорова, заместник-ръководител на Генералния секретариат на международната организация, Пламен Милетков, председател на УС на Евразийския институт за геополитика и икономика "Св. Киприян". Гостите разясниха, че международната организация се занимава с над 30 области от обществено и икономическо значение. Създадена през май 2017 г. в Москва, тя обхваща 67 страни и оказва съдействие на процесите по интеграция в евразийското пространство.

Дейността на организацията обхваща провеждане на широк обществен диалог, разностранно взаимодействие в рамките на профилни обществени съвети, реализация на тематични проекти, договаряне на сътрудничество с нови евразийски партньори.

Цветан Симеонов представи дейността на Палатата, съобразена с търсените от бизнеса услуги и информация. Той отбеляза и необходимостта от стартирането на съвместни дейности с цел анализиране на актуални за икономиката в България и в някои страни от Евразийския съюз теми, проблеми и възможности за взаимодействие.

По време на срещата се договори и провеждане на съвместен бизнес форум през месец май в София с участие на представители на правителствено ниво, институции и предприемачи, по време на който ще се проведат и двустранни бизнес срещи.

Българската търговско-промишлена палата ще информира допълнително за точното време и място за осъществяване на събитието, както и ще предостави повече информация за участниците.

За контакт: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail:interdpt@bcci.bg.

 

 


29.03.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад